Loading...

Tuesday, December 2, 2008

malaysiakini:JANJI LAIN BUAT LAIN PULAK? "MESRA USIA EMAS RM3500 JADI RM2500

Kebelangkangan ini bila saya baca risalah "100 hari kerajaan baharu Selangor agenda merakyatkan ekonomi Selangor fasa 1" . Kerajaan negeri Selangor sudah mulai mengelirukan rakyat Selangor yang mati-matian menyokong mereka.

Sila rujuk kepada risalah "Mesra Usia Emas" soalan-soalan yang sering ditanyakan? Soalan yang ke 3 : Apakah manafaat-manafaat yang bakal dinikmati ahli?

Setelah menerima laporan kematian ahli, ADR, ADUN atau wakilnya akan menyampaikan sumbangan wang tunai berjumlah RM 1,000.00 kepada penama yang didaftarkan. Baki RM 2,500 akan disampaikan kepada penama yang didaftarkan dalam tempoh 60 hari berikutnya.

Yang terbaru pulak adalah demikian:

Setelah ............................ wang tunai berjumlah RM 1,000.00 kada penama. Baki "RM 1,500" akan disampaikan ............................... 60 hari berikutnya.

Wahai sahabat-sahabatku yang tinggal di negeri Selangor, sebelum pilihanraya kata PKR sekiranya mereka memerintah negeri Selangor akan mereka janji membantu rakyat melalui sumber-sumber pendapatan negeri .

Manifesto PKR mengatakan nak kurangkan beban rakyat, nak kurangkan cukai pintu , tapi sampai sekarang kita masih tak dengar sebarang pengumuman . Kata pepatah: kata itu kota, yang janji kenalah tunaikan janji. Jangan pulak sampai kubur berasap !!!!!!!

1 comment:

zackdanial said...

Helo apek ,

Lu banyak bodohlah .Dulu makan babi banyak sangat jadi mcm nilah .