Loading...

Monday, July 6, 2009

MalaysiaKini : SOKONGLAH KERAJAAN SELANGOR YANG PALING ADIL? ??DULU KERAJAAN BN DI MAKI APABILA ADA SEBAHAGIAN ORANG TAK DAPAT PROJEK, KATANYA SEMUA KRONI BN YANG DAPAT SAJA.............. HARI INI KERAJAAN DAH TUKAR, KEADAAN SEMAKIN TENAT PULAK ............ MAKI ORANG TAK ADIL KONONNYA....KRONI,MENGEKSPLOTASI RAKYAT..........KONONNYA....HA! HA!HA! HA!
YANG PALING KESIAN ADALAH EXCO-EXCO YANG BINGAI CUKUP MEMALUKAN.... KATA TERESA KOKOK DIA TAK HADIR DAN TAK TAHU LANGSUNG PERKARA YANG SEDEMIKIAN TERJADI. ABANG RONIE LIU PULAK LAGI LUAR BIASA: KATANYA "SEMUA AHLI DUN DAN PARLIMEN TAK KIRA BN ATAU PKR JUGAK BOLEH SOKONG!!!" .
KALAU HANYA MANIS DIBIBIR JAHAT DI HATI, RAKYAT YANG TERTIPU AKAN HIDUP SEMAKIN SUSAH , KEAMANAN NEGARA TERJEJAS DENGAN POLITIKUS YANG TAK BERTANGGUNGJAWAP INI. WAHAI !POLITIKUS YANG BUDIMAN (KONONNYA) SUATU HARI NANTI KUBURMU PASTI AKAN BERASAP!!!!

2 comments:

Lee said...

Demi untuk memancing undi pada pilihan raya yang lepas, Pakatan Rakyat sanggup melakukan apa sekali pun untuk mencapai matlamat mereka. Ini termasuk melaungkan slogan yang indah, janji yang manis dan penipuan yang keji, semata-mata untuk memikat hati rakyat. Selepas pilihan raya dan apabila tiba masanya untuk mereka menunaikan janji, kekecewaan demi kekecewaan yang kita saksikan.

Pada hari ini, banyak kejadian yang amat mendukacitakan hati rakyat telah berlaku. Ini termasuk insiden di MPPJ di mana kontraktor hanya boleh berdaftar dengan MMPJ selepas mendapatkan sokongan Wakil Rakyat PR “SAHAJA”. Syarat-syarat sebegini hanya akan menghalang persaingan secara terbuka dan saksama antara semua pihak yang terlibat. Ini tentu sekali bercanggah dengan slogan indah PR yang kononnya akan memperkenalkan kecekapan, kebertanggungjawaban dan transparensi dalam segala urusan dan di semua peringkat kerajaraan.

Tambahan pula, kontrovesi yang berlaku di Kampung Buah Pala pada hari ini juga berpunca dari janji palsu PR. Mereka samada tidak faham tentang undang-undang tanah atau berniat jahat untuk menipu penduduk-penduduk di kampung itu pada pilihan raya yang lepas. Sekiranya kita menoleh balik kepada sejarah, iaitu kira-kira 150 tahun yang lepas, nenek moyang penduduk kampung tersebut telah ditempatkan di kampung tersebut secara percuma oleh pemilik tanah pada masa itu, iaitu Helen Margeret Brown. Walaupun sudah beberapa keturunan menetap dan mencari rezeki di kampung tersebut, penduduk-penduduk Kampung Buah Pala yang lampau dan sekarang, tidak pernah mempunyai hak milik yang sah kepada tanah tersebut. Walaupun mahkamah telah memutuskan keputusannya memihak kepada pemilik tanah sah tersebut, iaitu Nusmetro Ventures (P) S/B, pihak PR masih memberi jaminan kosong kepada penduduk kampung pada pilihan raya yang lalu bahawa pihak PR akan menolong mereka mendapatkan hak milik tanah tersebut. Apabila PR tidak dapat menepati janji kosong mereka, maka timbullah kontrovesi pada hari ini.

azmanching9897 said...

kebelangkangan ni masalah pasir menjadi isu utama dalam pembangunan rumah, harga pasir melambung naik sehingga kontraktor terpaksa menaikkan harga lagi dalam penjualan rumah. yang tanggung adalah RAKYAT, yang susah tetap RAKYAT.
TAU KE TIDAK salah seorang yang mencuri pasir adalah adik kandung MB selangor...........Apalah nak jadi pada SELANGOR ini.